SMI Groep gaat voor groen!

SMI Groep gaat groen en nee dit heeft niks te maken met het groen verven van onze panden of iedereen voortaan in een groene kleding. SMI Groep gaat namelijk zelf groene stroom opwekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door zonnepanelen op de beide bedrijfslocaties in Dokkum en Leeuwarden te plaatsen. Door de uitbreidingen in de laatste paar jaren is de SMI Groep gegroeid in omvang en hiermee ook grotere bedrijfslocaties. Deze groei maakt het mogelijk om een groot aantal zonnepanelen te plaatsen op de daken. En als je een geschikt dak hebt moet je daar natuurlijk maximaal gebruik van maken. Met de opgewekte zonne-energie kunnen we onder andere onze verspanende machines laten draaien.

Onlangs is het pand in Dokkum en Leeuwarden onder een vergrootglas genomen met een drone en is een puntenmodel gemaakt om een 3D model te generen voor een duidelijk beeld. De video hierboven bestaat uit honderden foto’s die aan elkaar zijn gerekend in dit model waarmee een analyse kan worden uitgevoerd. Hiermee kan worden berekend wat de optimale indeling is voor de zonnepanelen om een zo hoog mogelijk rendement te creëren. In de volgende maanden zullen de volgende stappen worden genomen om de zonnepanelen om de panden te realiseren

Na de voorbereidingsperiode is gestart met aanbrengen van zonnepanelen op het dak bij SMI Plaatwerk. Het betreft totaal 1.450 stuks waarbij vrijwel het hele dak wordt bedekt. Er is een speciale ruimte gebouwd waarin alle omvormers zijn geplaatst. De komende weken worden alle ondersteuningen geplaatst waarna de panelen zelf worden gemonteerd. Door onder andere deze duurzame investering wil SMI Groep de CO2 uitstoot verder verminderen,  milieubewust ondernemen en haar bijdrage leveren!

Deel deze informatie